Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА САЙТА WWW.CONSULTBG.COM

 

 

 

МОЛЯ, ПРОЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО УСЛОВИЯТА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА НАШИЯ ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН!

 

 

 

Уважаеми клиенти, ако решите да ползвате нашия електронен магазин, означава, че сте съгласни с нашите условия. Тези условия уреждат правилата за използването на този електронен магазин и обвързват всички лица, ползващи сайта   www.consultbg.com.

 

 1. „СПА БИЛДИНГ” ООД, ЕИК BG203372118 e собственик на онлайн магазин www.consultbg.com. Телефон за контакти: +359898442149; e-mail: shop@daliapool.com

Всеки един регистриран потребител е обвързан и съгласен с настоящите общи условия за времето на ползване на магазина, от първоначалното влизане до напускането му.

 1. Необходими условия, за да се осъществи поръчка:

– Да направите Регистрация в електронния магазин;

– Да пазарувате като гост без да се регистрирате в системата на сайта;

– Да посочите валиден email адрес;

– Да попълните вярно и изчерпателно адреси: за доставка и за фактуриране;

– Да попълните вярно данни за контакт;

-Да получите потвърдителен е-майл с окончателните параметри на заявката, която се активира след обаждане от наша страна за уточняване на срокове и детайли.

– Да потвърдите по телефона поръчката си, след уточняване на срокове и детайли;

– Да осигурите достъп и възможност за получаване на стоката;

 1. СПА БИЛДИНГ ООД може да ограничи използването на онлайн магазина при неправомерен достъп, при некоректни действия и такива, противоречащи на законите в страната.
 2. ОГРАНИЧЕНИЯ

Потребителите на магазина нямат право:

– Да копират, разпространяват или ползват текстове, картини, образи или части от сайта, без изрично разрешение на „СПА Билдинг” ООД

– Да претоварват системата с фиктивни заявки или друга информация.

 1. УСЛОВИЯ НА ДОСТАВКА

– При направена от Вас поръчка, ще получите потвърждение на поръчката на посочения от Вас e-mail адрес. Администраторът на магазина ще се свърже с Вас, за да поиска допълнително потвърждение и уточняване на всички детайли и удобно време за доставка. В случай, че не бъде потвърдена изискваната информация, това автоматично води до отказ от поръчката с или без допълнително уведомление;

– Възможните начини за плащане на покупките от сайта са:

 • в брой при доставка с куриер (наложен платеж);
 • по банков път на:
  Уникредит Булбанк АД
  BG42UNCR70001522875743 (в лева)
  SWIFT: UNCRBGSF;

СЛЕД ИЗПРАЩАНЕ НА ПРОФОРМА ФАКТУРА на посоченият e-mail адрес.

Изпращането на поръчката става след постъпване на сумата по банковата сметка на дружеството.

– Всички крайни цени в сайта са в български лева и са с начислен ДДС;

– Цените в нашия онлайн магазин и цените в нашите магазини на място не винаги са еднакви.

– СПА Билдинг ООД си запазва правото да откаже потвърждаване на която и да е поръчка, поради изчерпване на наличността или по друга причина, като уведомява потребителя за отказа си и причината за него.

– Наличните стоки се обработват и изпращат с куриер в рамките на два работни дни, като поръчки постъпили до 15:00 часа в делничен ден се обработват същия ден, а след 15:00 ч. В делничен ден се обработват на следващия делничен ден; Поръчки постъпили събота и неделя се обработват в понеделник.

– При поръчка на продукти, които следва да бъдат изработени по поръчка на клиента, или се изисква отложена доставка, следва да се заплати минимум 50% от стойността на поръчката.

– Цената на доставката НЕ Е включена в цената на продуктите и се заплаща отделно от клиента;

– Поръчките, направени срещу наложен платеж, изпращаме с предпочетения от Вас куриер, като цената за доставка е за сметка на клиента и се заплаща допълнително;

– Ако клиентът се откаже от поръчката, след като вече е изпратена до него, той дължи разходите по транспорта на вече изпратената стока в двете посоки;

– Условията, описани на фактурата, предоставена на потребителя при получаване продукти, поръчани от сайта, заедно с настоящите общи условия, представляват пълна регулация на договорните отношения между двете страни, освен в случаите, когато потребителят е подписал отделен договор за покупко-продажба със СПА Билдинг ООД.

– Възможно е поръчана от нашия онлайн магазин стока да се приеме лично в някой от нашите обекти; Стоката трябва да се вземе и заплати в 3-дневен срок от обекта, в случай, че е избрана тази опция.

– Непотърсени и неполучени поръчки до 7 дни автоматично се анулират;

– Задължение на потребителя е да опазва конфиденциалността на потребителското си име и парола. Всяка изпратена чрез онлайн магазина поръчка ще бъде считана за редовна, ако са използвани потребителското име и парола, въведени в системата като валидни, независимо дали са използвани от лице, различно от титуляра.

 1. СПА Билдинг ООД запазва правото си да поправя грешки и/или да обновява съдържанието на сайта по всяко време без уведомление, което включва и промени на стоки и цени. Тези промени няма да засягат вече направени и потвърдени поръчки, които ще се изпълняват при условията, които са били актуални към момента на потвърждаване на съответната поръчка.
 2. При получаване на пратката клиентът трябва да провери съдържанието на пакета за съответствия на стоката със заявката. Преди да впишете своето име и подпис като получател на пратката, се уверете в целостта на опаковката на пратката. В случай на констатирани увреждания на опаковката, съвместно с куриера, се съставя констативен протокол, в който се описва вида, състоянието на опаковката и състоянието на наличното съдържание на пратката. Рекламации относно вида и целостта на пратката следва да се предявяват в присъствието на куриера в момента на получаване на пратката или преди да сте напуснали офиса на куриера (при получаване на пратката от офис на куриера).
 3. По силата на чл.55 от ЗЗП клиентът може да върнe в срок от 14 дни от датата на приемане на закупената стока при следните условия:

a)

– да няма механични дефекти

– същата да е с оригинална ненарушена опаковка и да има търговски вид;

– да е придружена от приложената гаранционна карта и съпътстващите я документи (фактура, касова бележка и др.)

 

б) Клиентът да изпрати и-мейл от електронния адрес, от който е подадена заявката, до shop@daliapool.com , в който да посочи: номер на поръчка, желанието и начинът за връщане на стоката и начинът на възстановяване на сумата (или да приложи стандартния формуляр за отказ – приложение 6 ЗЗП). В случай на искане за възстановяване по банков път – да посочи банковата си сметка.

в) Клиентът да изпрати продуктите на дружеството по куриер или да ги донесе лично на посочения адрес: Варна, 9000, ул. Братя Георгиевич 15 Б. Дружеството следва да получи продуктите с фактурата, касовата бележка, оригиналната опаковка и етикети, без индикации, че са били употребявани от клиента, без да са повредени или третирани по какъвто и да било начин и при съблюдаване на всички други условия на чл.50 – чл.55 от „Закона за защита на потребителя“.

в) При неизпълнение на горепосочените условия дружеството запазва правото си да откаже приемане на върнатата стока и съответно да не възстанови платената за нея сума.

г) Клиентът има право да получи само стойността на върнатата стока, такава каквато е била при закупуването й. Срок за възстановяване на сумата – не по-късно от 30 дни след получаване на стоката обратно.

д) Потребителят е длъжен да съхранява получените от доставчика стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока на чл.55, ал.1 от ЗЗП. Всички разходи по получаването и връщането на стоката са за сметка на клиента.

 1. При констатация на дефектен продукт до 24ч. от получаването му и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, ние се ангажираме той да бъде подменен с нов, съгласно гаранционните условия на съответната фирма производител или да възстановим заплатената от Вас стойност на стоката, съгласно чл.55 от ЗЗП, считано от датата, на която Вие, като потребител, сте упражнили правото си на отказ.

След този срок или при нарушаване на търговския вид или опаковката на стоката, отремонтирането на стоката се поема от посочените в гаранционната карта сервизи. Транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката са за сметка на потребителя.

 

 1. При несъответствие на стоката с характеристиките, посочени в интернет страницата с описанието й, доставчикът възстановява цялата платена от потребителя сума в срок от 14 дни от обратното получаване на стоката.
  11. Гаранционни условия

а). www.consultbg.com дава на своите клиенти за всички стоки, подлежащи на гаранционен сервиз, гаранционна карта, в която са упоменати:
– адрес и телефон за връзка със оторизираните сервизи;
– гаранционните условия;
– гаранционен срок на закупената стока;

б). Ограничения за гаранцията
Гаранцията отпада в случай на:
– Повреди, причина за които е лош транспорт, съхранение или неправилна експлоатация.
– Опит за ремонт от страна на Клиента и/или друго неупълномощено лице.
– При използване на некачествени и неоригинални консумативни материали.

 

в). Когато доставената стока е с гаранция, предложена от производителя или вносителя й, и клиентът е редовно снабден с гаранционна карта, където са посочени адреси и телефони на гаранционните сервизи, той се обръща директно към посочените сервизи или пунктове. Транспортните разходи до сервиза са за сметка на клиента.

 

 1. СПА Билдинг ООД издава документ за продажба за всяка извършена транзакция. Това е винаги фактура с начислен ДДС. Такава фактура получават всички Клиенти.
 2. СПА Билдинг ООД събира информацията, която сте ни предоставили по време на вашата регистрация в уеб сайта ни. Информацията, събрана от нас при използването на уеб сайта, се използва само за посочените цели и в съответствие с приложимото право. СПА Билдинг ООД няма да предоставя информация на трети лица без изричното съгласие на потребителя. СПА Билдинг ООД се стреми да обезпечи сигурността на данните за посетителя, така че трети лица да нямат достъп до тази информация. Въпреки, че се полагат големи усилия да се предотврати достъпът на трети лица, не може да се търси отговорност от СПА Билдинг ООД, ако информацията е получена от трети лица в нарушение на закона. Ние не отдаваме, продаваме или по друг начин разпространяваме вашите лични данни на трети страни по никакъв повод освен когато това е наложено по силата на закон или съдебна заповед.
 3. СПА Билдинг ООД си запазва правото, по свое усмотрение, без предизвестие и по всяко време, да променя, добавя или заличава части от тези Условия за ползване на сайта. Ваша е отговорността да проверявате тези Условия за ползване във всеки един момент, преди да използвате Сайта. Използвайки сайта след публикуването на промените, вие приемате и потвърждавате, че сте съгласни с тези промени в Условията за ползване.
 4. СПА Билдинг ООД не носи отговорност за сайтове и тяхното съдържание, които не са част от сайта www.consultbg.com. СПА Билдинг ООД не се ангажира да преследва всеки сайт, към който има връзка за незаконно съдържание на авторски права, порнография, расизъм и всякакви други действия, забранени от законите на Република България. В случай, че потребител е забелязал подобно нарушение, се задължава да извести за тях СПА Билдинг ООД, за да бъде отстранен линка съм сайта-нарушител.
 5. СПА Билдинг ООД е създател и собственик на този сайт (www.consultbg.com) и ви дава право да зареждате и разглеждате всички материали, публикувани на този Web сайт, само за лична употреба с нетърговска цел, при условие че спазвате и се съобразявате с всички авторски права и съответните означения. Материалите на този сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби. Тяхната употребата в други сайтове е забранена!
 6. С прочитането на тези условия както и с използването на електронния магазин за покупки, вие като клиент безусловно се съгласявате с тях.
 7. За допълнителни въпроси можете да се свържете с нас на посочените в страницата e-mail адреси и телефони.

Последна актуализация на Условията за ползване на сайта: Август 2016 г.

 

Желаем Ви приятно пазаруване!

 

С уважение,

екипът на СПА Билдинг ООД

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Приложение № 6 към чл. 47, ал. 1, т. 8 и чл. 52, ал. 2 и 4 от ЗЗП

 

СТАНДАРТЕН ФОРМУЛЯР ЗА УПРАЖНЯВАНЕ ПРАВО НА ОТКАЗ

 

До ………………………

/името на търговеца/

……………………………………………………………………..

/адрес, ЕИК/

С настоящото уведомявам, че се отказвам от сключения от мен договор за покупка на следните стоки:

…………………………………………………. /описание на продукта/

Стоката е получена на …………………. /посочва се датата на получаване от потребителя/

………………………………………………………………………../Име на потребителя/

Гр./с……………………………………………………………. /Адрес на потребителя/

 

……………….                                                                             …………………………….

/Дата/                                                                                                                   /Подпис на потребителя/

 

Срокът за отказ е 14 дни, считано от датата на получаване на стоката. За да упражните правото си на отказ, трябва да ни уведомите за Вашето име, адрес и телефонен номер и за решението си да се откажете от договора с писмо, изпратено по пощата (e-mail). Можете да използвате приложения стандартен формуляр за отказ, но това не е задължително. За да спазите срока за отказ от договора, е достатъчно да изпратите съобщението си относно упражняването на право на отказ преди изтичането на срока за отказ от договора.