Лепила и техният нанесен слой имат няколко функции:  фиксират плочката, поемат термичните движения на основата, спират проникването на вода и компенсират неравностите.

Предлагаме следните видове строителни лепила:

Еластични лепила

*Лепило за плочи външна употреба с фибри GOLD C2TES1

Лепило за плочи външна употреба с фибри

GOLD намира употреба за лепене на различни типове плочи, включително такива с нискоабсорбираща повърхност. Подходящо е за полагане на голямоформатни плочи, за лепене върху стари облицовки от фаянс и теракота, както и за подове с интегрирано подово отопление. За сухи, влажни и трайномокри помещения. Подходящо е за полагане на покрития, подложени на външни условия. Устойчиво на замръзване, мокрене и нагряване от слънчева светлина.

за вътрешна и външна употреба

висока адхезия към нискоабсорбиращи повърхности

мразоустойчиво

лесна направа на сместа

висока устойчивост на натоварване

водонепропускливо

не променя цвета на плочите

екологично чист продукт

*Еластично лепило за плочи външна употреба с фибри ULTRA FLEX C2TES1

Еластично лепило за плочи външна употреба с фибри ULTRA FLEX C2TES1

За лепене на плочки върху критични основи. За осигуряване на гъвкав лепилен слой и предотвратяване на възникващи напрежения върху критични основи. Позволява плътно полагане на гранитогрес, фаянс, подова голямогабаритна керамика и други. Използва се в сухи и мокри помещения, за балкони, тераси и фасади. За лепене плочка върху плочка, подове с интегрирано подово отопление, както и за лепене облицовки на басейни, резервоари и други, като част от цялостна система. Подходящо е за полагане на покрития при външни и тежки условия на експлоатация.

висока адхезия към нискоабсорбиращи повърхности

за външна и вътрешна употреба

лесна направа на сместа

водонепропускливо

хидро- и мразоустойчивост

висока еластичност

екологично чист продукт

*Лепило за плочи външна употреба LP20 C2TS1

Лепило за плочи външна употреба LP20 C2TS1

Еластично лепило за лепене на плочи от теракота, мрамор, гранитогрес. Подходящо е за залепване плочка върху плочка, както и за подови покрития върху подове с отоплителна система.

лесна направа на сместа

лесно се лепи

отлично заглаждане

висока еластичност за циментови смеси

водоустойчиво

екологично чист продукт

Лепила за плочки

*Лепило за плочки вътрешна употреба ЛП01 C1

Лепило за плочки вътрешна употреба ЛП01 C1

За тънкослойно полагане на порьозни керамични, фаянсови и теракотни плочи по подове и стени. Подходящо е за лепене на плочки върху бетон и вароциментови мазилки в сухи и влажни помещения. Използва се също за шпакловане и запълване на неравности в основата, преди полагане на плочите.

лесна направа на сместа

нисък разход на труд и време

отлична адхезия

екологично чист продукт

Универсални лепила

*Лепило универсал ДЕНКОЛ

Лепило универсал ДЕНКОЛ

За лепене на топлоизолационни плоскости от EPS.
За тънкослойно полагане на порьозни керамични, фаянсови и теракотни плочи по подове и стени върху бетон и вароциментови мазилки в сухи помещения.

лесна направа на сместа

отлично сцепление към основата

отлично заглаждане

пропуска газове и пари

екологично чист продукт

Лепила за топлоизолация

 

*Лепило и шпакловка за топлоизолация ЛП02

Лепило и шпакловка за топлоизолация

За лепене на топлоизолационни плоскости от EPS, за лепене на архитектурни и други декоративни детайли.

лесна направа на сместа

отлично заглаждане

отлична адхезия

пропуска газове и пари

екологично чист продукт

При неправилно нанесени лепила е възможно да възникнат следните проблеми:

*Да остават кухини под плочките
Ако лепилото е нанесено на няколко топки на гърба на плочката, влагата и водата проникват в кухините. Ако плочките са поставени при външни условия, проникналата в кухините вода замръзва при ниски температури и е възможно отлепване на плочките.
*Плочките се чупят при натоварване
Плочките са крехки и когато под тях няма пласт, който да поеме удара, те лесно се чупят от случайно изтървани предмети.
*Тънкият пласт лепило пресъхва
Нанасянето на прекалено тънък слой лепило води до прекалено бързото му изсъхване и то не достига максимална здравина на залепване. Тънкият слой лепило няма възможност да компенсира термалните или други движения в основата.
*Появяват се петна върху плочките
Някои плочки и естествени камъни (като варовик и мрамор) са леко прозиращи. Ако бъдат положени с тъмни на цвят лепила през тях прозира и се вижда лепилото. Този проблем е особено видим, ако лепилото е нанесено на топки по гърба на плочите.

 

За да избегнете всички тези проблеми, полагайте лепила с плътен слой по основата. При силно натоварени помещения, външни условия или голям размер плочки лепилото се полага не само върху основата, но и на гърба на плочката.

Нанесете лепилото и е добре да плъзнете върху него плочката на точното й място. Това движение осигурява максимален контакт между плочката и лепилото. Фиксирайте я с леко причукване с гумен чук, за да не останат отдолу кухини и въздушни мехури. След полагане една на всеки десет плочки се повдига, за да се провери дали лепилото е покрило цялата повърхност на гърба й. Важно е също да спазвате и оптималната дебелина на нанасяне, отбелязана на всяка опаковка.